E-learning Grundläggande farmakologi, 7,5 hp
11,600 kr
Kursen vänder sig till personer som inte har farmaceutisk eller medicinsk grundexamen och som har behov av en grundläggande utbildning i farmakologi.
OBS! Denna kurs har specifika antagningskrav. Se avsnittet målgrupp.
Målgrupp
De som arbetar med läkemedelstillverkning (ex sakkunnig person, kvalitetssäkrare, kvalitetsvärderare) eller informations- och marknadsansvariga (ex läkemedelsrepresentant). Kursplatser säljs främst till företag för anställdas egen utbildning. För antagning till kursen krävs grundläggande behörighet till svensk högskoleutbildning. I mån av plats får även icke-behörig delta. För dessa deltagare utdelas ej högskolepoäng utan endast intyg.
Utbildningsmål
Efter fullgjord kurs ska deltagarna kunna:
-definiera grundläggande farmakologiska begrepp
-övergripande beskriva principer bakom läkemedels absorption, distribution, metabolism och eliminiation
-beskriva målprotein för olika läkemedelsgrupper och förklara deras verkningsmekanismer
-redogöra för läkemedels effekter och bieffekter
-på en basal nivå förklara principer för läkemedelsinteraktioner samt individuella variationer i läkemedels effekter
Undervisning
Kursen är internetbaserad och ges på kvartsfart. Undervisningen bedrivs i form av blended learning, dvs internetbaserad undervisning kombinerat med fysiska möten. Tentamen anordnas i Stockholm.
Kursinnehåll upplägg och Kurslitteratur
Kursen syftar till att förmedla grundläggande kunskaper om läkemedels verkningsmekanismer, effekter och bieffekter i den mänskliga organismen samt deras användningsområden. Kursen riktar sig till studenter som inte har medicinsk grundutbildning men som kan förväntas få en stor nytta av dessa kunskaper inom övrig sjukvård, läkemedelsindustri eller forskning.
Kurslitteratur ingår i deltagaravgiften och delas ut vid kursstart.
Farmakologi, 2014, Per Norlén och Erik Lindström, ISBN 9789147114221
Alternativt Illustrerad farmakologi 1, 2011, Principer och tillämpningar, Terje Simonsen och Jarle Aarbakke, ISBN 9789127122062 Illustrerad farmakologi 2, 2012, Sjukdomar och behandling, Terje Simonsen och Jan Hasselström, ISBN 9789127130913.
Deltagarlista
I samband med kursstart delar vi vanligtvis ut en deltagarlista. Många deltagare efterfrågar deltagarlista i samband med utbildning och vi ser nätverkande som en viktig del av kompetensutvecklingen. Med hänvisning till detta bedömer vi att du som deltagare har det intresset och den lagliga grunden är därför berättigat intresse. I listorna står för- och efternamn samt organisation. Vill du inte att ditt namn och organisation ska stå med på deltagarlistan som delas ut så mejlar du ansvarig projektadministratör vid anmälningstillfället eller annars snarast möjligt. Om du i övrigt har frågor angående deltagarlistan är du välkommen att höra av dig till ansvarig projektadministratör
Medverkande
Kursen genomförs av lärare vid Institutionen för farmaceutisk biovetenskap, avdelningen för farmakologi, Uppsala universitet, Uppsala.
Tid och plats
Vårterminen äger rum den 17 januari - 7 juni 2019. Uppstartsdagen för kursen är den 17 januari och tentamen den 3 juni och genomförs på Apotekarsocieteten, Wallingatan 26A i Stockholm.
Deltagaravgift
Deltagaravgiften, som inkluderar kursdokumentation och intyg är 8.700 kronor vid anmälan senast 10 december 2018 respektive 11.600 kr vid anmälan därefter. Alla priser är exkl moms. Bokningsvillkor Se våra bokningsvillkor och information om vår avbokningsförsäkring på vår hemsida. Upplysningar Ämnesmässiga frågor: Anne-Lie Svensson, 018-471 4930, E-post: annelie.svensson@farmbio.uu.se Frågor om anmälan: projektledare/projektadministratör Jenny Hagberg, 08-723 50 08, jenny.hagberg@lakemedelsakademin.se
Bokning
Utbildning
E-learning Grundläggande farmakologi, 7,5 hp
Period: VT 2019
Plats: Online/Stockholm
Ort: Online/Stockholm
Deltagaravgift
Pris: 8700 kr
Vid anmälan till och med 10 dec
Pris: 11600 kr
Vid anmälan efter 10 dec
Alla priser är exkl. moms.
Kontaktpersoner
Projektledare
Jenny Hagberg
Kontakt
i Stockholm AB
Box 1136
111 81 Stockholm
Besöksadress: Wallingatan 26 A
Tel: 08-723 50 00
Fax: 08-20 55 11
E-post: info@lakemedelsakademin.se
Org.nr: 556005-7043
Utbildningar
Kongresser/symposier
Vi har många aktuella kurser, temadagar och konferenser inom olika ämnesområden. Gå till översikten
Oops, you have found a historic event!
Find our current courses, forums and conferences here https://www.lakemedelsakademin.se/utbildning-kurser/amnesomraden/
Select your interest areas and click ”Submit” to complete:
Välj dina intresseområden och klicka på ”Skicka” för att slutföra: