Initiativtagare, sponsorer och partners

Apotekarsocietetens sektion för Regulatory Affairs/Kapitel Tre 
Eva Lilienberg, Styrelseledamot/VD

”Life Science-branschen i Sverige är bra för att lära sig jobbet. Vi står oss väldigt bra i konkurrensen. Vi har och har haft stora bolag som har varit plantskola för många. Läkemedelsverket tar mycket ansvar i EU-arbetet och därifrån söker sig personal ut till industrin och vice versa. Vi är ju ett litet land där många känner varandra. Vi kan dela erfarenheter på nätverksbasis som till exempel genom Apotekarsocieteten. Läkemedelsakademin fyller också en viktig roll, med kursverksamhet som utvecklar personer efter hand, under arbetslivets gång. Kompetensutvecklingen behövs, inte bara för individerna utan även för branschen i Sverige. Detta för att behålla den starka positionen när utvecklingen går mot fler mindre bolag där det kan vara svårare att bygga bred kompetens.”

 

 

Ämnesansvarig Regulatory Affairs, Läkemedelsakademin

Sandra Trost

Regleringarna för läkemedel är komplexa, under ständig förändring och styrda av såväl nationella som internationella lagar, föreskrifter och riktlinjer. I Regulatory Affairs-rollen krävs en förståelse för hela läkemedelsutvecklingsprocessen, både före och efter produktgodkännande, samt en förmåga att projektleda och att kommunicera och samarbeta både intern och externtVår ledstjärna i utvecklingen av kurspaketet är att ge deltagarna bästa möjliga plattform för att kunna vara den ”regulatoriska bläckfisk” som behövs för en framgångsrik life science-sektor i Sverige!” 

 

 

 

 

 

 

 

Swedenbio
Jessica Martinsson, Director General & CEO

”Access to regulatory competence is crucial for all stages of drug development and market approval. For small companies the opportunity to get updated knowledge in an efficient and agile way is key and this program is filling these needs in a good way.”

 

Science Skills/MultiHelix
Ursula Hultkvist Bengtsson, Ordförande/VD

”Life Science i Sverige behöver såväl ett tillskott av fler regulatory-personer (t ex nyutexaminerade studenter och forskare) som up-skilling och re-skilling av redan yrkesverksamma personer inom Regulatory Affairs eller angränsande områden. Flera bolag är globala och tillgången på kompetens är ofta en avgörande faktor när beslut om var en verksamhet ska förläggas tas. Just tillgången på kompetens är central för Sveriges life science-strategi, som slår fast att Sverige ska vara en ledande life science-nation. Vi har nu en situation där företagen konkurrerar om kompetensen och där bristen riskerar att hämma utvecklingen inom läkemedelsområdet och därmed försena patienters tillgång till läkemedel.”

 

Astra Zeneca
Anne Litzén Forsman, Executive Director Regulatory Affairs Management

”Detta är en väldigt angelägen utbildning för AstraZeneca, vi söker ständigt akademiker med Regulatory Affairs erfarenhet/utbildning till många olika delar av vår verksamhet i Göteborg, Södertälje och Stockholm. Denna typ av utbildning saknas i dag helt i Sverige men finns i många andra länder.”

Naturvetarna
Marita Teräs, Utredare

”Vi har som fackförbund tagit initiativ till utbildningen för att stärka våra medlemmars karriärmöjligheter. Life science är den dominerande sektorn för våra medlemmar och vi vill göra det möjligt för fler att rusta sig med efterfrågad kompetens.”

Aptio Group

Mikael Apitzsch, Vice VD

”Vi önskar bidra med vår expertis och erfarenhet för att stärka branschen med fler medarbetare som kan arbeta och bistå inom Regulatory Affairs”

RegSmart Life Science AB

Marie Gårdmark, CEO and Senior Advisor

”Navigating the regulatory landscape is a key capacity in product development”

 

 


Läkemedelsverket medverkar på några av de ingående kurserna.